Vandaag, 1 januari 2011 - net als vorig jaar – ben ik weer samen met Henk Ros naar de nieuwjaarsduik geweest op het strand van Scheveningen. Prima weertje, niet te koud en de sneeuw was gelukkig verdwenen.
En ook net als vorig jaar was het knetterdruk …. misschien nog wel drukker dan vorig jaar. Unox heeft dat ondertussen ook bevestigd, er waren ruim 10 duizend duikers, 2 duizend meer dan vorig jaar. Zo het strand oplopen was er dit jaar dus niet bij. Bij de organisatie een perspas geregeld en hup …. het strand op. We waren niets te vroeg want ondertussen was het 1 minuut voor 12. De eerste horde duikers ging al sprintend de Noordzee in. Verkleumde bekkies kwamen rillend en bibberend terug. Met grote stappen dus richting de branding en daar stonden de dappere duikers te blauwbekken.

Allerlei raar uitgedoste gasten, jong en oud, vaders met kinderen en moeders met de camera op het strand. Het blijft echt superleuk om te zien hoe mensen feestend het nieuwe jaar in gaan. De één viert zijn eigen overwinning en weer anderen beleven pure romantiek op het strand. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen …. ze hebben ’t koud bbrbbrbrbrbrrrr.

En Kim Holland had aangekondigd ook te gaan duiken tezamen met 12 vriendinnetjes van haar. Nou …. je kon echt op een kilometer afstand zien waar zij stonden …. een enorme meute televisiecamera’s, tientallen fotografen en verder veel fans en toeschouwers, vaak mannen …. raar niet ;-))

Toen dat avontuur ook weer ten einde was hebben Henk en ik nog een koppie erwtensoep zonder worst gegeten !!!! (meneertje UNOX …. Hoe kan dat ???? ). Terug via de boulevard naar de auto en naar huis, warme koffie met een oliebol.

Hieronder een impressie, alle foto's in een viewer helemaal onderaan in het artikel.

Foto's Unox oefenduik .... klik hier    Foto's duik 2010 .... klik hier

Happy new year

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://diversen.jeroentibbefotografie.nl/#105

 

© 2020 Jeroentibbefotografie.nl | All Rights Reserved. Designed By Joomron.nl